Начало / Август / Изкачване върховете Молдовяну и Негою в Карпатите

Изкачване върховете Молдовяну и Негою в Карпатите

ИЗКАЧВАНЕ ДВАТА НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА РУМЪНИЯ В КАРПАТИТЕ

5 – 11 АВГУСТ

Най-високият и най-красивият – една представителна извадка от невероятния масив на Румънските Карпати !

5.08 /Неделя/ Тръгване в 6,00 ч с микробус от пл. Руски паметник в София. През моста Русе/Гюргево и Синая се достига района на езерото Бъйля лак на билото на Карпатите, на Трансфъгаришанската магистрала. Палатъчен бивак.

6.08 /Понеделник/ Тръгване пеша с максимално лек багаж /палатъчният бивак остава край Бъйля лак/ и 5-6 часов преход до хижа Подрагу, където се нощува.

7.08 /Вторник/ Изкачване първенеца на Румънските Карпати и Румъния – връх Молдовяну /2543м.н.в./ и обратно до хижа Подрагу. Всичко 7-8 часа пеша

8.08 /Сряда/ Обратно преход до Бивака край Бъйля лак и нощувка в палатките.

9.08 /Четвъртък/ Изкачване на втория по височина и един от най-красивите върхове на Румъния и Карпатите – Негою /2537м.н.в./ и обратно до Бъйля лак. Нощувка.

10.08 /Петък/ Събиране на бивака и тръгване в 6,00ч с микробуса. Спиране на Синая и разглеждане двореца „Пелеш”. Отпътуване за България и пристигане в София до 22,00ч.

11.08 /Събота/ Резервен ден в случай на лошо време.

ЦЕНА: 495,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа и 4 в палатки, такса Дунав мост, медицинска застраховка, български планински водач.
Екипировка: като за висока българска планина лятно време + бивачни принадлежности /задължително – палатка, спален чувал, шалте, по желание – примус, прибори за готвене, челно осветление/. Храна да се носи от БГ, по пътя може да зареждаме.

Записване: срещу поне 50% от цената и фотокопие на ЛК, до запълване на групата.

Минимум 8 участника.

Трудност: трудни и продължителни маршрути.

Виж още

Планината Олимп

Изкачване на Олимп/Митикас/ и посещение на метеорите

Божествената планина – на една крачка от нас ! Пантеонът на боговете, тронът на Зевс – тук митологията оживява и ти си част от нея ! Не пропускай този шанс!

Дата: 07.06.2018г.                                     Цена: 330лв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *