Начало / Екскурзии / Вулкана Хасан – Турция

Вулкана Хасан – Турция

Вулкана Хасан

Вулкана ХасанПо пътя към Гьореме близо Аксарай лежи вулкана Хасан, един от най – впечатляващите вулкани в Централна Анадола. Вулкана Хасан се състои от два върха, и се издига на почти 3300 метра над морското равнище. Въпреки, че вулкана Хасан и Ерджиес са се образували по едно и същото време, вулкана Хасан изглежда много по – млад заради постоянните изригвания чрез централния си отдушник. Това е един от трите вулкани в Кападокия, причиняващи образуването на приказните комини и дълбоки каньони, благодарение на лавата и пепелта. От върха на планината има прекрасен изглед към целия регион Кападокия и дори към соленото езеро Туз Гьол в ясен ден.

Маршрут

Ден 1 / София – Bolu

Тръгваме от София – паркинга пред Национален стадион „В. Левски“ – (18.00ч.). Ще се отправим към Турция. Напускаме България и трансфер през Истанбул към Bolu.

Ден 2 / Болу – Güzelyurt

Рано сутринта, ние се отклоняваме от Анкара и продължаваме да Аксарай. Пътят минава близко до второто по големина солено езеро в Турция – Туз гьол. Ние ще спрем на езерото, където ще имате възможност да го разгледате по своему. След Аксарай продължаваме към подножието на вулкана Хасан, един от най – високите вулкани на Турция. Трансфер към Güzelyurt. Настаняване в хотел и релаксация.

Ден 3 / Güzelyurt – Ъхлара

След закуска и кратък трансфер, пристигаме в каньона Ъхлара. Започваме туризъм по 17 километров каньон със стотици скални стаи и църкви. Вървим около 3.30 часа и гледаме скално – изсечени църкви. Ние ще трябва да обядваме край реката и да продължим туризъма към останалата част на долината към Селиме манастир, един от най – големите комплекси в цялата Кападокия. След посещение в селището Селиме, избрано от Джордж Лукас за снимките на „Междузвездни войни”, трансфер към Хелвадере и нашия хотел.

Ден 4 / Вулкана Хасан

Ранно събуждане (преди зазоряване) и подготовка за изкачването. Кратък трансфер до мястото за изкачване на вулкана Хасан. Вулкана Хасан, е неактивен двуглав стратовулкан с надморска височина от 3268 метра. Той е втория по височина вулкан на Анатолийското плато, след вулкана Ерджиес. Калдерата му е 4 – 5 километра широка. Последното изригване на Хасан е около 7500 г. пр.н.е. Около вулкана Хасан има повече от 25 лавови потока и конуси с вулканична пепел

Ние трябва да се събудим рано за закуска и да започне изкачване по неравен терен около изгрев слънце. За катеренето на върха ще трябва малко усилие. Надяваме се да достигнем върха преди обяд. При хубаво време, гледка към планините Aladaglar, Bolkar и езерото Туз Гьол са спиращи дъха. Ние ще изследва останките на най – високата църква в Турция. Назад за късен обяд в ресторант за пъстърва в Хелвадере.

Ден 5 / Вулкана Хасан – Гьореме

Ако краката ви все още не са достатъчно уморени, продължаваме проучване на този завладяващ регион. Ние ще изследваме подножието на вулкана Хасан и ще се изкачим до колоритния, древен град Mokissos, пълен с камъни, основно от император Юстиниан с останки от две църкви. (3 часа ходене.). Трансфер към Деринкую. По пътя спираме за бързо плуване в езерото Nar Gölü. Турне в Деринкую – подземен град, известен като Melagobia. Деринкую е един от най – големите селища в Кападокия и неговите 8 подземни нива го правят най – дълбокия в региона днес. Ние ще изследва пещерите на този интересен град и ще говорим за начина на живот тук. След това трансфер до една пещера хотел в Гореме.

Ден 6 / Гьореме Кападокия

Кападокия безспорно е природна фантазия. Тя е като почти друга планета и със своите геоложки формации е почти уникална за света. В това творение на природата, любопитството на пейзажите се добавя към историческото богатство.

Първо ние ще прекараме времето си проучване на музей Гьореме, един от най – интересните обекти в района, където можем да видим най – добре запазените стенописи на областа Кападокия и ще получите информация за ранното християнство. След обедната почивка, опция за посещение на Ючхисар, най – високата точка в Кападокия, която предоставя великолепна панорама на околното пространство с връх Ерджиес в далечината.

Ден 7 / Гьореме – Болу

Рано сутринта, ние се отправяме към Анкара и продължаваме до Болу. Нощувка в хотел.

Ден 8 / Болу – София

Трансфер към България. Пристигане в София късно вечерта.

Дата:01.09.2018г.

Цена: 1150лв.

Цената включва:

  • Всички трансфери и превози.
  • Пътни и магистрални такси.
  • Всички хотели.
  • Застраховка за пътуване.

Цената НЕ включва:

 • Допълнителни транспорт и трансфери, различни от тези, посочени в маршрута.
 • Всички видове лични разходи.
 • Всички видове входни такси за историческите обекти, национални паркове.
 • Всички видове допълнителни дейности.
 • Допълнителна нощувка.

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по следния начин:

имейл на: ck.alpina@abv.bg
обаждане на тел. 0885 35 90 76

Важни бележки!

За тази екскурзия вие трябва да имате малко опит и способност за справяне със стръмни склонове и тесни, каменисти пътеки до 8 часа на ден. Трябва да имате добри обувки за ходене, топли дрехи, слънчеви очила, слънцезащитен крем. Щеките също са препоръчителни.

Виж още

Оман

Живописния Оман

Разнообразието на пейзажите, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас. Със своето целогодишно слънце и гостоприемни хора, Оман е най - добре пазената тайна в Близкия изток. Дата: 14.04.2018г.                          Цена: 2860лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *