Начало / Екскурзии / Планината Агиос Павлос

Планината Агиос Павлос

Планината Агиос Павлос – връх Сиври

Сиври е изпъкващ връх в западната част на планината Фалакро (Драмски Боздаг). Най – високата точка е на 1768 метра. Това е една малко позната и красива планина в Северна Гърция. Гръцкото и име е Агиос Павлос, на турски означава заострен. В Гърция Сиври се приема за западен дял на Драмски Боздаг.

Маршрут

Тръгваме от София – Руски паметник (6.00ч.). Ще се отправим към Гърция. Минаваме ГКПП Илинден – Ексохи. Предстои ни пътуване до западния дял на планината Драмски Боздаг с най – висок връх Сиври.

Пристигаме до мястото за изкачване на планината. За онези, които кипят от енергия и трудно се задържат на едно място, предстои няколко часа трек към връх Сиври. Следва криволичещ стръмен горски планински път нагоре в планината. Пътя постепенно преминава в пътека, която достига до билната седловина. От тук се появяват първите прекрасни гледки към връх Сиври и Драмското поле. Продължаваме по стръмното било към върха. Минаваме през тревисто – каменлив карстов терен. Постепенно билото се стеснява, а в последния участък билото е съвсем тясно. Изкачването на върха е стръмно но той предлага прекрасен фон за перфектната снимка. На върха (1768м.) е построен малък каменен параклис, посветен на „Св. Павел“. Панорамата отгоре е невероятна. Около нас има невероятни гледки във всички посоки. От върха се открива панорамна гледка към Бяло море, остров Тасос, планината Пангео, Драмски Боздаг, Славянка, Шарлия, Беласица и Пирин.

Слизаме от планината за да се насладите на уникални ястия от местната кухня в живописна таверна.

Следва трансфер обратно към София.

Дата: 03.06.2018г.

Цена: 75лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Пътни и магистрални такси
  • Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина“.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер.

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по следния начин:

имейл на: ck.alpina@abv.bg
обаждане на тел. 0885 35 90 76

Виж още

Оман

Живописния Оман

Разнообразието на пейзажите, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас. Със своето целогодишно слънце и гостоприемни хора, Оман е най - добре пазената тайна в Близкия изток. Дата: 14.04.2018г.                          Цена: 2860лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *