Начало / Екскурзии / Планината Агиос Павлос

Планината Агиос Павлос

Планината Агиос Павлос – връх Сиври

Сиври е изпъкващ връх в западната част на планината Фалакро (Драмски Боздаг). Най – високата точка е на 1768 метра. Това е една малко позната и красива планина в Северна Гърция. Гръцкото и име е Агиос Павлос, на турски означава заострен. В Гърция Сиври се приема за западен дял на Драмски Боздаг.

Маршрут

Тръгваме от София – Руски паметник (6.00ч.). Ще се отправим към Гърция. Минаваме ГКПП Илинден – Ексохи. Предстои ни пътуване до западния дял на планината Драмски Боздаг с най – висок връх Сиври.

Пристигаме до мястото за изкачване на планината. За онези, които кипят от енергия и трудно се задържат на едно място, предстои няколко часа трек към връх Сиври. Следва криволичещ стръмен горски планински път нагоре в планината. Пътя постепенно преминава в пътека, която достига до билната седловина. От тук се появяват първите прекрасни гледки към връх Сиври и Драмското поле. Продължаваме по стръмното било към върха. Минаваме през тревисто – каменлив карстов терен. Постепенно билото се стеснява, а в последния участък билото е съвсем тясно. Изкачването на върха е стръмно но той предлага прекрасен фон за перфектната снимка. На върха (1768м.) е построен малък каменен параклис, посветен на „Св. Павел“. Панорамата отгоре е невероятна. Около нас има невероятни гледки във всички посоки. От върха се открива панорамна гледка към Бяло море, остров Тасос, планината Пангео, Драмски Боздаг, Славянка, Шарлия, Беласица и Пирин.

Слизаме от планината за да се насладите на уникални ястия от местната кухня в живописна таверна.

Следва трансфер обратно към София.

Дата: 03.06.2018г.

Цена: 75лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Пътни и магистрални такси
  • Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина“.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер.

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по следния начин:

имейл на: ck.alpina@abv.bg
обаждане на тел. 0885 35 90 76

Виж още

Водопадът Тупавица

Водопадът Тупавица – Сърбия

Едно еднодневно пътешествие в затънтените краища на сръбската Стара планина. Ще направим посещение на един от най – красивите водопади в Сърбия – водопадът Тупавица. Този дял от Стара планина е известен още с множеството си средновековни манастири и китни селца.

Дата: 28.04.2018г.                                Цена: 60лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *