Начало / Април / Планината Врондос (Шарлия)

Планината Врондос (Шарлия)

Това пътуване е за тези които имат малко свободно време, и могат да вземат раниците за да се подвизават в планината Врондос, една малко позната и красива планина в Северна Гърция. Други наименования на планината са Шарлия или Бродска планина. На гръцки е известна като Врондос или Ори Врондос. Простира се по посока североизток – югозапад. Дълга е около (30км.) и широка (15-20км.). Най – високият връх е Пророк Илия – 1849 метра.

Маршрут

Ден 1 / София – Планината Врондос – Серес – София

Тръгваме от София – Руски паметник – (6.00ч.). Трансфер към Гърция. Пътуваме към Серес. Град с богата история и много скрити тайни, които заслужава да бъдат открити разхождайки се в него.

Минаваме през град Серес и започваме изкачване по изключително панорамен път към планината Шарлия (Врондос). По пътя ще се възхищаваме на красивата гора от бук, бор, ела, която е рядък пример за хармония между дивия пейзаж и възхитителната красота на природата. Ние ще видим извисяващи се дървета, стръмните дерета, отвесните гигантски скали и великолепното място като цяло.

Пристигаме до място от където тръгва нашият маршрут към планината Врондос. Предстои ни пешеходен маршрут до най – високата част на планината, връх Пророк Илия (1849м.). От тук при ясно време се виждат много български и гръцки планини. На североизток Шарлия и Мавро Вуно. На изток Меникио и Фалакро. На север Славянка и Пирин. На северозапад Беласица. На запад планината граничи със Серско поле. На юг се вижда планината Пангей. Слизаме от планината.

Предстои ни трансфер към град Серес. Ще се разходим покрай площад Елефтериас, сърцето на град Серес. Около площада се намират многобройни кафенета, ресторанти и таверни, както и магазини за бугаца, сувлакя и аканес (изключително традиционно сладко от Серес, което няма да намерите в нито един друг район в Гърция). Предстои ни автентична  таверна с местни вкусове и специалитети. В късния следобед трансфер обратно към България.

Дата: 22.04.2018г.

Цена: 85лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Пътни и магистрални такси
  • Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина“.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер.

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по следния начин:

имейл на: ck.alpina@abv.bg
обаждане на тел. 0885 35 90 76

 

Виж още

Гребен планина

Гребен планина – Сърбия

Гребен планина определено има какво да разкрие на своите посетители със стръмните дерета, отвесните гигантски скали, сурово скалисто било и великолепното място като цяло. От Гребен планина стърчат страховити, непристъпни отделни скали и хребети, които наподобяват гребени.

Дата: 15.04.2018г.              Цена: 50лв.