Начало / Екскурзии / Планината Видлич – Сърбия

Планината Видлич – Сърбия

Планината Видлич – Сърбия

Екскурзия до рядко посещаван старопланински дял на планината Видлич. Ще преминем по най – високият дял на планината Видлич и ще изкачим на двата най – високи върха на планината – Гувнище (1413м.) и Басарски връх (1376м.). Освен с интересните си карстови форми, този дял от Стара планина е известен с множеството си средновековни манастири и китни селца. От планината Видлич ни очакват разкошни панорамни гледки  към Чипровската и Берковска планина, Гребен планина, Влашка планина и Сува планина.

Програма: 

София – планината Видлич – София

Тръгваме от София – Руски паметник – (7.00ч.). Трансфер към Сърбия. Преминаваме границата при ГКПП Калотина и навлизаме в планината Видлич. Пристигаме в подножието на планината Видлич. Отправяме се към южния склон на връх Трипут, където се намира старинният Смиловски манастир. Кратка почивка за разглеждане на Смиловски манастир „Св. Св. Кирик и Юлита“ и се изкачваме към билото на планината. Не след дълго сме на панорамното било от където изкачваме първенеца на планината, връх Гувнище (1413м.). Следваме панорамното било към втория по височина връх. Преминаваме по тясна скалиста част докато стигнем до Басарски връх (1376м.). На север се издигат мощните странични ридове на Балкана и върховете Копрен, Три чуки и Миджур, на запад се извисяват Влашка, Гребен и Сува планина, а пред нас се вият меандрите на Завойското езеро. Слизаме от планината. За перфектния завършек на деня – време да опитаме Сръбска кухня! Следва трансфер ĸъм Coфия.

Дата: 27.05.2018г.

Цена: 55лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Пътни и магистрални такси.
  • Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина“.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер.

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по следния начин:

имейл на: ck.alpina@abv.bg
обаждане на тел. 0885 35 90 76

Виж още

Водопадът Тупавица

Водопадът Тупавица – Сърбия

Едно еднодневно пътешествие в затънтените краища на сръбската Стара планина. Ще направим посещение на един от най – красивите водопади в Сърбия – водопадът Тупавица. Този дял от Стара планина е известен още с множеството си средновековни манастири и китни селца.

Дата: 28.04.2018г.                                Цена: 60лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *