Начало / Екскурзии / Планината Paggaio (Кушница)

Планината Paggaio (Кушница)

Планината Paggaio (Кушница)

Планината Paggaio (Кушница) още от древни времена е известна с богатите си природни ресурси, минерали, с горското богатство и редките природни красоти. Намира се в западната част на Кавала, на границата с Област Серес. Нейната дължина е (40км.), а ширината на планината е (20км.). Тя е висока 1956 метра и предлага спиращи дъха гледки със своите смесени гори от кестенови, дъбови и букови дървета. Околните склонове предлагат идеален терен за любителите на туризма и катеренето.

Маршрут

Ден 1 / София – Планината Paggaio – Кавала

Тръгваме от София – Руски паметник (6.00ч.). Трансфер към Гърция. Минаваме ГКПП Илинден – Ексохи. Предстои ни пътуване към източната част на Егейска Македония до подножието на планината Paggaio.

Следва трансфер по склоновете на планината покрити с гори от кестенови, дъбови и букови дървета до ски – център Paggaio, разположен на платото Дионисии на 1750 метра, непосредствено под първенеца на планината – връх Мати 1956 метра.

Ние ще направим изкачване в рамките на ден, на някои от най – високите върхове на планината. От върховете на планината ще имаме чудесен изглед във всички посоки. От връх Мати – първенеца на планината се открива панорамна гледка към  залива Стримоникос, Халкидики и върха на света планина Атон!

Изкачването на връх Авго (Egg) – (1870м.) е доста стръмно но си заслужава всяка крачка. От горе ще се наслаждаваме отново на невероятна панорама, откриваща се оттук: Бяло море, остров Тасос, град Кавала, планината Фалакро, Драмското поле и град Драма. Слизаме обратно до платото Дионисос и трансфер до град Кавала, където се намира нашия хотел.

Предстои ни вечерно турне в Кавала. По ваше желание можете да вечеряме в една от таверните с гледка към живописните рибарски лодки и морето. След вечерята можете да продължим в някое барче за коктейл.

Ден 2 / Кавала – Филипи – София

Днес ще посетим един маршрут в района на Кавала в централната част на крайградската гора. Маршрутът е с дължина от 3500 метра и преминава през стръмни места с впечатляващи геологически образувания, като предлага невероятна гледка. Ще ходим по пътека през борова гора. Кулминацията на маршрута е в края при „Кръста“ на височина от 328 метра, който си остава най – доброто място в Кавала да се възхищаваме на Егейско море, целия град Кавала и остров Тасос.

По пътя към България гледаме (по желание) древния град Филипи. Филипи е място с толкова много история за отминали времена. Старите колони, камъните и стените дълбоко пазят тайните на древния града, чиято история от стотици десетилетия тъне в забрава. Следва трансфер към София .

Цена: 185лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Една нощувка в хотел със закуска 2/3*.
  • Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина“.

Цената не включва:

  • Входни такси за посещение на туристически обекти.
  • Разходи от личен характер.

Дата: 10.02.2018г.

От тук започва нашия трек, към някои от най - високите върхове на планината Кушница... кратка почивка ...Под нас е приюта "Stergios Hadjigeorgiou" на 1750 метра.Усилията си заслужават за красотите на планината Кушница.В подножието на Яйцето.Изкачването на вторият по височина връх в планината е трудно!... върховете Мати и Dikorfo ...Изкачването на връх Авго е доста стръмно но си заслужава всяка крачка.Трудни пасажи ...Облаците закриват панорамата на долу...... на върха ... Яйцето - Авго 1870 метра.От горе се наслаждаваме на панорамата към връх Мати ...В далечината, планината Фалакро, Драмско поле и град Драма.Залива Стримоникос, Халкидики и върха на света планина Атон.Слизаме обратно до платото Дионисос ..."Кръста" на височина от 328 метра ... най - доброто място в Кавала да се възхищаваме на Егейско море, целия град Кавала и остров Тасос.

Виж още

Оман

Живописния Оман

Разнообразието на пейзажите, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас. Със своето целогодишно слънце и гостоприемни хора, Оман е най - добре пазената тайна в Близкия изток. Дата: 14.04.2018г.                          Цена: 2860лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *