Начало / Екскурзии / Планината Оса

Планината Оса

Планината Оса

Планината Оса е като пирамида и може да се различи от далеч. Тя се издига в североизточния край на Тесалия, на юг от долината Темпи, срещу върховете на планината Олимп. Двете планини са разделени от клисурата на река Темпи. Най-високият връх, Профитис Илияс, наскоро преименуван на Костас Паламиотис, се издига на височина от 1978 метра. Макар да няма 2000 метра, тази неголяма планина, привлича „алчните“ погледи на планинарите! Тази е планина е целта на нашата екскурзия.

Ако планината Оса не беше толкова близо до Олимп и покрита с величествената му сянка, може би нямаше да бъде тази девствена и непозната планина. Защото, когато преминем Темпи, обикновено обръщаме погледа си към внушителния Олимп.

Програма

Ден 1 / София – Олимпийска ривиера

Тръгваме от София – Руски паметник – (7.00ч.). Трансфер към Гърция по маршрут София – Солун – Олимпийска ривиера. Пристигаме в малък курорт, разположен в подножието на планина Олимп, на брега на Егейско море. Тук ще видите обширни плажове с пясък от фини камъчета и плитко и прозрачно море. Крайбрежните улици са осеяни с малки ресторантчета и нощни клубове. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечерта ще опитаме добрия вкус на традиционна гръцка храна. Нощувка.

Ден 2 / Планината Оса

След закуска трансфер към планината Оса. Пътуваме по Северозападните склонове, а след това в Югозападна посока до източния хребет, който води към върха на планината Оса. Това е един интересен маршрут с прекрасна панорамна гледка през цялото време. Маршрута ни води до точката, с красива гледка към равнината Лариса и Тесалия. Оттук, продължаваме през гъста горичка от ела, достигайки под огромния конус на най-високия връх. Това е част от националния път, който започва от Олимп, пресича планината Оса и завършва в планината Пелион. Излизаме от гората и започваме да изкачваме все по нагоре. Вече имаме първия си визуален контакт с планината Олимп на север и безкраен изглед към морето.

Пристигаме до място наречено Kanalos, планинско убежище на (1500м). От тук нататък, започваме изкачване до върха на планината (1978м). Гледката от връх Пророк Илия е впечатляваща. Невероятна панорама на региона включително Егейско море, равнината на Тесалия, планината Олимп, планината Пелион, делтата на река Пинос.

Слизаме от планината и трансфер до село разположено в подножието на планината Оса. Тук ще имаме време за почивка в прочута таверна, които се отличава с качеството на храната си. Ще имаме възможност да опитаме истинско гръцко гостоприемство, вкусна храна и много хубаво вино, типично за региона в духа на същинска Гърция. След това ни предстои трансфер до хотела, където ще имаме свободно време за плаж.

Ден 3 / Олимпийска ривиера – София

Закуска в хотела, време за плаж и релакс. Около обяд ни предстои трансфер за Вергина – втората столица на Македонското царство. Посещение на археологичиските разкопки във Вергина и музея „Царски гробници“ със съкровищата намерени в гробниците на Филип II Македонски и на една от седемте му жени.

В следобедните часове трансфер обратно до София.

Дата: 29.07.2022г.

Цeнa: 355лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Две нощувки в хотел със закуски.
  • Пътни и магистрални такси.
  • Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина“.

Цената не включва:

  • Входни такси за  посещаваните туристически обекти!
  • Разходи от личен характер!
  • Всички екскурзии предложени по желание!
  • PCR тест
  • HES код

Програмата се провежда при минимум 7 записани туристи!

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по следния начин:

имейл на: ck.alpina@abv.bg
обаждане на тел. 0885 35 90 76

Паралия Пантелеймонос ...... традиционна гръцка храна ... ще опитаме тези октоподи ...... октопод на низ ...... бира на плажа ...Някой ни гледа ... Северозападните склонове на планината Kissavos (Ossa).... пристигаме до планинско убежище на 1500 метра ...... вървим по източния хребет, който води към върха на планината Kисавос ...... интересна камбана на върха ...Гледката от Пророк Илия е впечатляваща ...... панорамата към Егейско море ...Планината Кисавос. Впечатляваща гледка. На хоризонта Тесалия, планината Олимп, планината Пелион, делтата на река Пинос.При ясно време - не е малко вероятно да се види пирамидата на Mt. Athos.... слизане в подземената църква на пророк Илия на 1978 метра надморска височина ...... подземената църква на пророк Илия ...... вкусна храна и много хубаво вино ...

Виж още

Остров Тасос

Великден на остров Тасос

Тасос е остров, където можете да направите нещо. Едно от тези, неща е туризъм. Има чудесни пътеки, където ще откриете защо Тасос очарова своите посетители. Туризъм на остров Тасос е един чудесен начин да изследвате неизвестното лице на острова.

Дата: 22.04.2022г.