Начало / Април / Планинарско пътешествие до остров Крит

Планинарско пътешествие до остров Крит

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ КРИТ

25   АПРИЛ – 1   МАЙ

Каквото и да се каже за Крит все ще е недостатъчно – най-високите островни планини на Гърция, едни от най-дълбоките и красиви планински каньони, останките от древната Минойска цивилизация, краят на Европа и много още !

 25.04 /Четвъртък/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 00,00ч. През ГКПП Кулата/Промахом, Солун и Атина, достигане пристанището Пирея. Тръгване с ферибот за о-в Крит.

26.04 /Петък/    Пристигане в Ираклио и пътуване до Ханя. Настаняване в неголям хотел и разглеждане на красивия град.

27.04 /Събота/    Отиване с транспорта до входа на втория по дълбочина в Европа каньон Самария. Преминаване пеша по него и достигане Средиземно море. С корабче до пункта, откъдето може да ни вземе нашия транспорт. Обратно в Ханя.

28.04 /Неделя/    С транспорта до красивия старинен град Ретимно и разглеждането му. Обратно до Ханя. Свободно време.

29.04 /Понеделник/    С транспорта до Кносос и разглеждане останките от главния град на Минойската цивилизация. Придвижване до Ираклио и разглеждането му. Вечерта отпътуване с ферибот за Пирея.

30.04 /Вторник/    Пристигане с ферибота в Пирея и тръгване с транспорта в посока България. Около 10,00ч пристигаме в ски-център Фтеролака в свещенната планина Парнас. За около 4 часа изкачваме първенеца на планината връх Лиакура /2456м/ и се връщаме обратно  до транспорта ни. Продължаваме директно към границата.

1.05 /Сряда/    Пристигане в София около разсъмване.

ЦЕНА: 1050,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 3 нощувки в хотел, 2 във ферибот и 1 в придружаващия ни транспорт /на връщане/, ферибот в двете посоки, застраховка, български планински водач.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време – стабилни обувки, яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, дъждобран, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки и др.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Виж още

Атон

Изкачване на връх Атон и посещение на манастирите в Атон

Един консервативен и уникален свят, оцелял от 1000 години и призоваващ за повече смирение и съединение с вечността…

Дата: 29.05.2019г.         Цена: 495лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *