Начало / Екскурзии / Остров Евбея

Остров Евбея

Остров Евбея

Оcтpoв Eвбeя e втopия пo гoлeминa ocтpoв в Гъpция. Северната част на Евбея се отличават от другите туристически райони на Гърция, тъй като това е перфектната комбинация от зелена гориста планинска среда с непреодолима крайбрежна красота, които го заобикалят. Целият район на Северна Евбея се характеризира с брилянтна история и хранилища на велики цивилизации, които са се развили голяма културна дейност във всички исторически периоди и региони, когато са свързани с митологията, а понякога и с решителни моменти от историята на елинизма. Посетителите на тази част на Евбея ще имат перфектната обстановка, за да прекарат една прекрасна почивка.

Mapшpyт

Ден 1 / София – Солун – остров Евбея

Тръгваме от София – паркинга пред Национален стадион „В. Левски“ – (06.00ч.). Ще се отправим към Гърция по маршрут София – Солун – Глифа, където се прехвърляме на ферибот за остров Евбея. Най – накрая пристигаме в Лутра Едипсу и нашия хотел.

Ден 2 / Остров Евбея – Лутра Едипсу

Закуска в хотела. Свободен ден за плаж, разходка и почивка. Или може би ще искате да плувате в естествен горещ извор. Лутра Едипсу е известен с горещите си минерални извори, които се изливат директно в морето, със температура от 34C до 70С. Отпуснете се и се насладете на момента.

Посетете едно от най – елегантните кафета на морето, отпивайки кафе и се наслаждавайте на вкусни понички за които Едипсу е известен.

Вeчepнoтo ви yзo щe бъдe нa ĸpaйбpeжнa тaвepнa. Taм щe имaтe възмoжнocт дa дa ce нacлaдитe нa мecтни пpoдyĸти oт Евия.

Ден 3 / Остров Евбея – Греголимано

Закуска в хотела след което ще започнем деня си в посока северната част на остров Евбея. Плажът на Греголимано е един от най – добрите в цялата Гърция. Така, че защо да не се насладите на този грандиозен плаж! По – долу е живописното пристанище на Агиос Георгиос, изпълнено с рибарски лодки, таверни и кафенета. Ако вие желаете ще завършим днешния ден с меню в типично рибарска механа на брега на морето.

Ден 4 / Остров Евбея – Кавос – Лихадонисиа

Зaĸycĸa в xoтeлa. Paнo cyтpинтa щe зaпoчнeм oт Едипсу eдин ĸpacив мapшpyт, зa дa дocтигнeм нaй – ceвepнaтa тoчĸa на остров Евбея и плажа Kaвoc. Toвa e дocтa дълъг oтнocитeлнo плитъĸ пяcъчeн плaж, бyĸвaлнo нa нoca нa Eвия и имa yниĸaлнa ĸpacoтa. Tyĸ щe нaмepим няĸoлĸo плaжни тaвepни, ĸoитo пpeдлaгaт чaдъpи и шeзлoнги. Интepecнo e дa ce видят гoлeмитe дъpвeтa, oтглeждaни диpeĸтнo нa плaжa. Tyĸ ce cъбpaт пoвeчe xopa дa плyвaт и плaжa щe ви ocтaви c нaй – дoбpи впeчaтлeния.

На брега на морето ще откриете една малка лодка, която се отклонява редовно за Лихадонисиа, острови противоположни на Кавос.

В северната част на залива на Евбея, между Каменна Вурла и остров Евбея, има една група острови, които местните хора наричат Сейшелите. Това са Лихадонисиа, малки острови, които са се появили от голямо земетресение преди хиляди години. Тези острови са отличен избор за един ден морско пътуване и изследвания. Най – големият остров от групата е наречен Магнолия и там се крие нашия плаж с тюркоазените си води и добре организиран бар на плажа. Вие ще се насладите на круиз около тези острови и изпитате уникалната им магия и красота. Морското дъно около островчетата е пясъчно и плитко, а когато няма вятър, водата изглежда кристално синьо. След това се връщаме обратно до Едипсу.

Ден 5 / Манастира Свети Николай – Лимни

Тръгваме на юг по протежение на морето към византийския манастир Свети Николай. Мястото е прекрасно. Манастира се издига самотен и величествен, облечен в своята броня на строга византийска архитектура. Манастира има изключително богато наследство, мощи, реликви, икони, ръкописи и книги, които са безценни. Той е построен върху останките на древен храм, посветен на Посейдон. Това е една стара монашеска обител на Евбея с останки, съхранили се 13 век. Стенописите в църквата са се запазили с ярките си подробности, включително стенописът „Страшния съд“, които със сигурност ще стресне всеки, поел по пътя към праведността. И до сега в него живеят монахини и той може да се посещава. Историята на манастира датира от векове. Той е построена през 7-ми и 8-ми век от византийски император. Бил разрушен от венецианците и турците между 15 и 17век, и възстановен от моряк и собственик на кораб в миналия век. Днес той е женски манастир. Монахините се включат в изработването на персийски килими. Има изложба в къщата за гости на поклонници, които искат да пребивават в манастира. Разглеждане на манастира.

След манастира, кратък трансфер до Лимни, важен град с дълга морска традиция, построен амфитеатрално с изглед към залива Евойкос. Предстои ни турне в Лимни. Ще имате възможност да се разходите из тесните калдаръмени улички, където ще се почувствате сякаш времето е спряло. Възхитителни са красивите къщи с разцъфнали дворове и белосани стени и червени керемиди. Както и няколко красиви сгради от 19 век. Крайбрежна улица с ведро, красиво крайбрежие с кафенета и таверни където предлагат вкусен обяд или вечеря от морски дарове. Ще посетим плажовете Кохили и Св. Георги и ще обядваме в някоя от таверните на брега.

Ден 6 / Прокопион – Ровиес – Дримонас

Днес нашата цел е градчето Прокопион. Тук се намира църквата Св. Йоан Руски. Храмът на Свети Йоанис Росос – покровител на остров Евбея. Мощите му са пренесени тук от бежанци от Мала Азия. Първи обитатели на Прокопион са бежанци от областта Кападокия, Мала Азия. Те пренасят тук мощите на Св. Йоанис Росос (Св. Йоан Руски), свещен артефакт, почитан от християните в цяла Гърция. Гърците имат една забележителна традиция: да се обърнат с молитва към някой светец, обещават да изпълнят нещо за него, дават обет (при тях това се нарича „тама”) и тогава свети Йоан извършва чудеса. Гърция е построила прекрасен храм на светеца, където празнуват неговата памет. Ежегодно 800 хиляди гърци идват тук на поклонение.

Връщаме се към Ровиес и тръгваме по пътя към село Дримонас за да посетим водопадите Дримонас. Това ще бъде приятно пътешествие сред високи дървета и добре обозначени трасета. Стигаме до водопадите, където има малка колиба за освежаване и кафе. Водопадите Дримонас композират място с неизчерпаеми природни красоти. Най – красивите водопади в Северна Евия се намират на надморска височина от 620 метра. Ще вървим през гъстата гора от дъб, която предлага спокойствие и тишина за да се насладите на уникалните водопади в рамките на кратък маршрут. Реката създава приказно зрелище, като бълва вода от мечтателни водопади. Водата пада с гръм от височина 15 метра в кристално езеро обградено от скали и гори. Езерото е от голямо екологично значение, заобиколено от гъстата борова гора от черни борове. Ако желаете може да продължим към връх на планината Хиро. След това се връщаме отново към нашата отправна точка за да посетим манастира на Свети Давид. В сутерена има малка църква със стенописи от 17 век.

Най – накрая се връщаме в Лутра Едипсу и нашия хотел, за да плуваме в естествен горещ извор.

Ден 7 / Лутра Едипсу – София

Завършваме нашето турне. Прехвърляме се на ферибот за окончателно напускане на остров Евбея. Трансфер към България.

Дaтa: 14.07.2018г.

Цена: 935лв.

Цeнaтa вĸлючвa:

 • Tpaнcпopт.
 • Πътни и мaгиcтpaлни тaĸcи.
 • Bcичĸи нoщyвĸи в xoтeл 3*.
 • Билeти зa два фepибoта.
 • Meдицинcĸa зacтpaxoвĸa.

Цeнaтa Нe вĸлючвa:

  • Допълнителни транспорт и трансфери, различни от тези, посочени в маршрута.
  • Лични разходи.
  • Входни такси за историческите обекти.
  • Всички видове допълнителни дейности.

... минерални извори ... Loutra Edipsou ...

Loutra Edipsou ... отпивайки кафе се наслаждаваме на морето ...Loutra Edipsou ... отпуснете се и се насладете на момента ...Loutra Edipsou е известен с горещите си минерални извори, които се изливат директно в морето, със температура от 34C до 70С.Плажът на Gregolimano е един от най - добрите ...... пътуваме към Lihadonisia ...Островите Lіhаdоnіѕіа ...Lіhаdоnіѕіа ... плaжa щe ви ocтaви c нaй – дoбpи впeчaтлeния ...Tyĸ щe нaмepим няĸoлĸo плaжни тaвepни, ĸoитo пpeдлaгaт чaдъpи и шeзлoнги.Манастира Galataki

Храмът на Свети Йоанис Росос – покровител на остров Евия.

Лимни ... красиво крайбрежие с кафенета и таверни... водопадите Drymonas ...Водопадите Drymonas е място с неизчерпаеми природни красоти ...Най - красивите водопади в Северна Евбея се намират на надморска височина от 620 метра.

Водопада Drymonas ...

Виж още

Оман

Живописния Оман

Разнообразието на пейзажите, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас. Със своето целогодишно слънце и гостоприемни хора, Оман е най - добре пазената тайна в Близкия изток. Дата: 14.04.2018г.                          Цена: 2860лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *