Начало / Екскурзии / Мароко – едно незабравимо приключение

Мароко – едно незабравимо приключение

Програмата е за тези, които искат да изпитат едно незабравимо приключение в екзотична страна. Споменът от Мароко ще остане в спомените ви за дълго време. Всеки път, при вида на масло, маслини, ментов чай в дома ви, ще си спомняте за моменти, прекаран в тази страна. Мароканското гостоприемството, на входа на Jebel Toubkal (4160м.) над морското равнище, катеренето в Todra Dades, сноуборд в дюните, пустините нощи в берберските селища и още много други приключения, които сте имали по време на това пътуване.

Маршрут

Ден 1/ София – Маракеш

Посрещане на летището в София и отпътуване за Маракеш или Казабланка. Трансфер до хотела в Маракеш, отпуснете се и се подгответе за експедицията. Вечерна разходка из площад Jamma El Фна. Това е магически квадрат, един вид Medina, Маракеш – Мароко микрокосмос. Центърът прави голямо впечатление. Тук се концентрира обществения живот на града, можем да видим змии, акробати, жонгльори, и да усетите аромат на ориенталските подправки, вкусете Tagine (традиционна мароканска ястие). Нощувка в хотел.

Ден 2 / Маракеш – Imil

След закуска се отправяме към село Imil, и към базата на Jebel Toubkal. Подготвяме се за трекинг. Ще се възхищаваме на провинцията, известна със своите берберски традиции. Нощувка в хостел.

Ден 3 / Imil – Lepiney

След ранна закуска, трекинг (4-5ч.) към Lepiney (Tazaghart) приют на (3000м.). Минаваме летни пасища, водопади, високи планини, заобиколени от прекрасни пейзажи. Ние ще прекараме цял ден в планината, и най – накрая ще се насладим на традиционният марокански чай с мента при пристигането ни за нощувка в Tazaghart.

Ден 4 / Lepiney – Нелтнер

Този ден е преход 5часа, от приюта Lepiney до Нелтнер, който се намира в подножието на най – високата планина в Северна Африка. Днес пътеката ще ни отведе до височина от около (3500м.). Имаме чудесен изглед към масива на Toubkal пред нас. Нощувка в хижа Нелтнер.

Ден 5 / Нелтнер

Ден за аклиматизация. Вчера ние се възхищавахме на фантастични гледки към планините и долините в посока на Ouanoukrim „Близнаците“, а днес ние ще се опитаме да ги изкачим! Прекрасни гледка към върховете, виждат се два три върха от най – високите върхове в масива, които са малко над 4000 метра. Обратно към хижа Нелтнер за подслон през нощта. (6часа).

Ден 6 / Джебел Тубкал

Опит за атака на връх Джебел Тубкал (4167м.). Хижа Нелтнер е на (3207м.), така ние трябва да се изкачим малко над (950м.) нагоре, а след това да се върнем. Това ще отнеме около 7 – 8 часа в двете посоки. След завръщането си в Нелтнер, вечеря. Отпуснете се и се насладете на момента.

Ден 7 / Нелтнер – Imlil – Wararazat

Трек до Imlil и връщане към Маракеш. Трансфер до Wararazat. Около (200км.) планински път, които се изкачва до (2260м.), към Tishka. Пътят ще криволичи по стръмните планински склонове. По пътя се минава покрай едино от най – добре запазените и екзотични места Kasbah Ait Ben Haddou, където са заснети филмите: Гладиатор, Исус от Назарет и Лорънс Арабски.

Ден 8 / Wararazat – GorgeTodra

На сутринта трансфер с кола до GorgeTodra. Преминаваме покрай красиви скални образувания, където липсва всякаква растителност. Todra е дефиле, едно от природните чудеса на Мароко със стръмни скалисти склонове, достигащи до 300 метра и 10 метра при най – тясната си точка. Todra Gorge сега е Мека за алпинисти в Мароко и ние също ще се опитаме да се изправим към „червените варовици.“ Нощувка в дефилето.

Ден 9 / GorgeTodra – Merzugi

Проучване на Todra по различни начини, а след това се отправяме към пустинята в близост до Merzugi. Ще пристигнем на залеза там, пустинята изглежда невероятно тогава. Нощувка между дюните.

Ден 10 / Merzugi

Един ден в Merzudze. Активно сърфиране на сноуборд в дюните, езда на камили по – късно, завръщане към берберското село за през нощта. Концерт в пустинята. Там ще се насладите на ментов чай с песнопения и ритми на пустинните племена.

Ден 11 / Merzugi – Beni Мелал

Връщаме се в Merzugi. Ще се опитаме да пресечем за един ден Атласките планини, по пътя ни от Tinerhiru до Beni Мелал. Пътят води през черен път, покрай берберски села и запустели планински проходи. Труден, но паметен ден в пясък и прах.

Ден 12 / Beni Мелал – Маракеш

След закуска заминаваме за Cascades d’Ouzoud. Великолепна природа и място, където водопадите падат от височина над (100м.). Мястото със сигурност ще ни очарова. Връщаме се в Маракеш, настаняване в хотел. Вечерна разходка из града.

Ден 13 / Маракеш

Разглеждане на Маракеш, Медресето, Двореца на краля на Мажорел градини. Традиционно завършваме в Jamma ел – Фна с вкус на регионална кухня.

Ден 14 / Маракеш – София

Трансфер до летището и полет до София.

Цена: 2790лв.

Цената включва:

 • Полет София – Казабланка – София с включени летищни такси.
 • Всички вътрешни трансфери.
 • Всички нощувки, хотели хижи, заслони.
 • Храна в хотели, включена вечеря и закуска.
 • Пълен пансион (вечеря, закуска и обяд), по време на преходите в планината и пустинята.
 • Мулета (за носенето на багажа по време на трекинга в планината) и мулетари.
 • Камили (за носенето на багажа по време на трекинга в пустинята) и камилари.
 • Марокански водач говорещ английски и френски език.
 • Цялата бивачна екипировка (с изключение на спалните чували).
 • Индивидуална палатка за 2 души с по 1 дунапренен дюшек на човек за изолация.
 • Обща голяма палатка за храненията.

Цената не включва:

 • Входни такси за музеи и атракционни обекти.
 • Напитки, бакшиши.
 • Разходи от личен характер.
 • Медицинска застраховка.

Дата: 07.07.2018г.

Екипировка: Екипировката трябва да бъде съобразена, като за високи планини. Топли – ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапки зимни и летни, челници, гети за краката, щеки, очила и слънцезащитен крем, лична аптечка, леки дрехи за ниските места. Раница минимум 30 литра. Маратонки и др.

Виж още

Оман

Живописния Оман

Разнообразието на пейзажите, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас. Със своето целогодишно слънце и гостоприемни хора, Оман е най - добре пазената тайна в Близкия изток. Дата: 14.04.2018г.                          Цена: 2860лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *