Начало / Април / Каньона Матка – Македония

Каньона Матка – Македония

Каньона Матка – Македония

Красиви скални образувания, великолепна природа и място, което  със сигурност ще ви очарова. Каньона на река Треска e една от природните забележителности на Македония. При нашата разходка ще имате възможност да се възхищавате на природните чудеса на каньона на река Треска и язовира „Матка“. Стръмните вертикални скали, на река Треска, се издигат високо. Ако сте катерач, макар и любител, каньонът със сигурност ще представлява интерес за вас.

Маршрут

Ден / 1  София – Каньона Матка – София

Тръгваме рано сутринта от София – Руски паметник (6.00ч.). Предстои ни едно  пътуване до най – очарователния каньон в Република Мкедония. Трансфер през ГКПП Гюешево – Деве баир, към Крива паланка, Куманово и Скопие до Планинарски дом Матка. През цялото време на нашето пътуване ние ще се наслаждаваме на красиви пейзажи, заобиколени от красиви планини.

Пристигаме при каньона на река Треска и язовир „Матка“ – едно от най – впечатляващите места в Македония, заобиколено от стръмни скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири.

Предстои ни пешеходен маршрут до църквата „Св.Андрей“ и „Св.Никола Шишевски“ в едноименния каньон. Манастира „Св.Никола Шишевски“, е разположен на една страхотна поляна, между острите скали на каньона и предоставя страхотна панорамна гледка към река Треска. Вие ще видите прекрасна панорама към близко разположените, Шар планина, планината Якупица, Скопска Црна гора, планината Жеден и поречието на река Вардар.

След манастирите ни предстои да разгледаме каньона, плавайки с лодка между отвесните му алпийски скали. Круиза ще ни отведе до известната пещера „Врелото“. Пещерата се състои от две части, като в долната има две езера, но се виждат само при по – силно осветление. Могат да се достигнат само с въже. Ще разгледаме красивата пещера.

Връщаме се до началото на каньона за да ходим пеша по пътека изсечена в скалите. Ще минем под огромни висящи скали до самия край на каньона. Ще бъдем изправени пред спиращи дъха скали и невероятни гледки. Връщаме се обратно и тръгваме към Скопие.

Турне из колоритни улици на старата част на града. Имате възможност да разгледате центъра и новите монументални забележителности. В следобедните часове трансфер обратно до София.

Дата: 29.04.2018г.

Цена: 85лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Водачески услуги.
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер.

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по следния начин:

имейл на: ck.alpina@abv.bg
обаждане на тел. 0885 35 90 76

От тук тръгваме към каньона Матка ...Река Треска е доста буйна ...... църквата "Св. Андрей" ...Планинарски дом Матка ...... манастира "Св.Никола Шишевски" ...Красива природа със спиращи дъха гледки ...... алпийски скали със спиращи дъха гледки ...Между отвесните алпийски скали е църквата "Св.Никола Шишевски".Следобед круиз с лодка по каньона ...... водата е кристална и изумрудено зелена ...... тук се появяват подземните води на пещерата "Врелото" ...Продължаваме с разглеждането на околността ...Връщаме се до началото на каньона.... пещерата "Врелото" ...... пещерата "Врелото" ...Каньона Матка е Мека за алпинисти в Македония.Днес ще ходим пеша по тази пътека.... великолепна природа и място ...... по пътека изсечена в скалите до самия край на каньона ...Македонска вешалица ...

Виж още

Водопадът Тупавица

Водопадът Тупавица – Сърбия

Едно еднодневно пътешествие в затънтените краища на сръбската Стара планина. Ще направим посещение на един от най – красивите водопади в Сърбия – водопадът Тупавица. Този дял от Стара планина е известен още с множеството си средновековни манастири и китни селца.

Дата: 28.04.2018г.                                Цена: 60лв.