Начало / Екскурзии / Каньона Матка

Каньона Матка

Каньона Матка

Тази екскурзия включва разходка и проучване на Каньона Матка в Македония. Красиви скални образувания със стръмните скалисти склонове, великолепна природа и място, което със сигурност ще ви очарова. Каньона Матка, една от природните забележителности и Мека за алпинисти в Македония. Това пътуване ще ви даде усещане за невероятната природа на това място. Във всеки един момент ние ще се възхищаваме на великолепни пейзажи. По време на нашия престой, ще посетим много невероятни забележителности. Отделете от ценното си време за почивка и се насладете на най – доброто, на тази дестинация.

Маршрут

Ден 1 / София – Каньона Матка

Тръгваме от София – Руски паметник – (6.00ч.). Трансфер през ГКПП Гюешево – Деве баир, към Скопие. През цялото време на нашето пътуване ние ще се наслаждаваме на красиви пейзажи, заобиколени от красиви планини.

Първият от нашите два дни гледаме природните чудеса на „Каньона Матка“. Започваме нашето проучване и разглеждане на църквата „Св. Андрей“. Следва круиз с лодка между отвесните алпийски скали със спиращи дъха гледки. Круиза ще ни отведе до пещерата „Врелото“. Пещерата е много красива и е една от най – дълбоките подводни пещерни системи в Европа, която все още не е напълно проучена. Гледаме красивата пещера. След пещерата ни предстои пешеходен маршрут, които ще ни отведе до манастира „Св.Никола Шишевски“, който е разположен на една страхотна поляна, между острите скали на каньона и предоставя страхотна панорамна гледка към каньона на река Треска и нашия хотел.

Следобед продължаваме разглеждането на околността с манастира „Св.Спас“ и останките на старата църквата „Св.Неделя“, едно прекрасно място, за да гледате залеза над великолепната околност. От тук се вижда великолепието на целия каньон. В продължение на хилядолетия, водите на река Треска са си проправили път през назъбените, варовикови скали, стърчащи към небето с острите си върхове и скални ръбове. От тук ще имате възможност да видите и прекрасна панорама към Шар планина, планината Якупица, езерото Треска, езерото Матка, Скопска Црна гора, планината Жеден и поречието на Вардар.

Ден 2 / Каньона Матка – Скопие – София

Днес ще ходим пеша по пътека изсечена в скалите. Ще минем под огромни висящи скали до самия край на каньона. Ще бъдем изправени пред спиращи дъха скали и невероятни гледки. Връщаме се до началото на каньона. Тръгваме към Скопие. Турне из колоритни улици на старата част на града. Имате възможност да разгледате центъра и новите монументални забележителности. В следобедните часове трансфер обратно до София.

Цена: 175лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Една нощувка в хотел със закуска.
  • Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина“.

Цената не включва:

  • Входни такси за обектите.
  • Разходи от личен характер.

Дата на тръгване: 14.05.2022г.

От тук тръгваме към каньона Матка ...Река Треска е доста буйна ...... църквата "Св. Андрей" ...... църквата "Св. Андрей" ...Планинарски дом Матка ...Красива природа със спиращи дъха гледки ...... манастира "Св.Никола Шишевски" ...Стенописи в църквата "Св.Никола Шишевски".... алпийски скали със спиращи дъха гледки ...Между отвесните алпийски скали е църквата "Св.Никола Шишевски".Следобед круиз с лодка по каньона ...... пътеката е изсечена в скалите над нас ...... пещерата "Врелото" ...... пещерата "Врелото" ...... водата е кристална и изумрудено зелена ...... тук се появяват подземните води на пещерата "Врелото" ...Продължаваме с разглеждането на околността ...Връщаме се до началото на каньона.Тук вече е доста препълнено ...Македонска вешалица ...... някои се забавляват така ...... манастира "Св. Спас" ...От тук рекрасна панорама към Шар планина, планината Якупица, езерото Треска, езерото Матка, Скопска Црна гора, планината Жеден и поречието на Вардар.В дъното на каньона е нашия хотел ...... зад нас църквата "Св.Неделя" ...... църквата "Св.Неделя", е едно прекрасно място ...... останките на старата църквата "Св.Неделя" ...Каньона Матка е Мека за алпинисти в Македония.Тръгваме по тази пътека ...Днес ще ходим пеша по тази пътека.... великолепна природа и място ...... по пътека изсечена в скалите до самия край на каньона ...

Виж още

Остров Тасос

Великден на остров Тасос

Тасос е остров, където можете да направите нещо. Едно от тези, неща е туризъм. Има чудесни пътеки, където ще откриете защо Тасос очарова своите посетители. Туризъм на остров Тасос е един чудесен начин да изследвате неизвестното лице на острова.

Дата: 22.04.2022г.