Начало / Екскурзии / Трекинг в Индийските Хималаи /Сиким/ в района на Канчендзьонга

Трекинг в Индийските Хималаи /Сиким/ в района на Канчендзьонга

СИКИМ /ТРЕКИНГ КЪМ КАНЧЕНДЗЬОНГА/

+ ДАРДЖИЛИНГ В СЕВЕРНА ИНДИЯ

19.10 – 06.11.2019г.

Любимият за почивка щат на индийците – Сиким. Изцяло разположен в Хималаите, в него се намира и най-високата точка на страната – връх Канчендзьонга, на границата с Непал и трети по височина в света!

19.10    Полети от София до Делхи. Трансфер и настаняване в хотел 3*.

20.10    Полет от Делхи до Багдогра. С джип до столицата на Сиким – Гангток. Настаняване в трекерски хотел.

21.10    Разглеждане на града, както и намиращия се наблизо най-голям будистки манастир извън Тибет – Румтек. Втора нощ в Гангток.

22.10    След закуска, придвижване, покрай чаени плантации, за няколко часа с джип до  изходния пункт за трекинга – селището Яксум. Настаняване в трекерски хотел.

23.10    Начало на трекинга. Около 5 часа преход до селището Бакхим /2800м/. Нощувка в палатков лагер.

24.10    Преход 3-4 часа до Педанг /3500м/. Нощувка в палатков лагер.

25.10    Около 3 часа преход до Дзонгри /4000м/. Маршрутът е стръмен. Нощувка в лагер.

26.10    Рано сутринта се излиза за около 30 мин. до превала Дзонгри /малко над 4000м/, откъдето се открива невероятна панорама към Канчендзьонга /8583м/ и прилежащата му огърлица от върхове. Връщане обратно до хотела, закуска и около 5 часов преход до Тангзинг. Нощувка в лагер.

27.10    За около 3 часа се достига до езерото Самити /4000м/, в подножието на връх Пандим. Нощувка в лагер.

28.10    Този ден преходът е дълъг и затова се тръгва рано. Първо се изкачва /с малко багаж/ превала Гоеча /4949м/ – най-високата точка на трекинга. След наслаждаване на панорамата, обратно до езерото Самити. С целия багаж се отива до Кокчурунг. Всичко около 7-8 часа пеша за деня. Нощува се в лагер.

29.10    От Кокчурунг през Педанг се слиза до Чока /3000м/ за 5-6 часа. Нощувка в лагер.

30.10    По познатия обратен път, през Бакхим, се слиза до Яксум, където се нощува в същия хотел.

31.10    За няколко часа с джип се пристига в Дарджилинг, в съседния щат Западен Бенгал. Това е стар курортен град, използван и строен в голямата си част, от англичаните. От него тръгва и над 100-годишната теснолинейна железница, слизаща в долината. Самият град е разположен амфитеатрално по Хималайските склонове между 1500 и 2500мнв. Настаняване в хотел.

1.11    Целия ден разглеждане на красивия град – Института на Норгей Тензинг, Японската ступа, първия лифт в Индия, плантациите на най-скъпия чай в света и т.н. Втора нощувка в града.

2.11    Пътуване с джип до летището в Багдогра и полет до Делхи. Трансфер до същия хотел.

3.11    Разглеждане някои от забележителностите на Делхи. Втора нощувка в хотела.

4.11    Трансфер до летището. Обратните полети от Делхи до София.

ЦЕНА: 4490,00 лв

Цената включва: самолетни билети София – Делхи – София и Делхи – Багдогра – Делхи с вкл. летищни такси, 9 нощувки в хотели и 7 в палатки, 7 пълни пансиона през 8-те дена трекинг, носачи, местен водач, български водач от фирмата, застраховка, вход музеи, туристическа виза за Индия, трансфери.

Цената не включва: храната извън трекинга, бакшиши /около 50 $ на участник/.

Екипировка: студо и ветроустойчиви яке и панталон, полар, термобельо, 3-сезонни трекинг обувки, термочорапи, шапка за слънце и за сняг, слънчеви очила с UV фактор, челно осветление, ръкавици вътрешни и външни, щеки /който иска/, летни дрехи и обувки за ниското, където е жега.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на паспорта /с минимум 6 месеца валидност от датата на прибиране/, самия паспорт за вадене на индийска виза, GSM за връзка.

Минимум 8 участника.

Трудност: преходите не са много дълги и тежки, но се достига почти 5000м.

Виж още

Тибет

Пътешествие в Тибет с обиколка на свещенния връх Кайлаш

Тибет – една далечна, непозната и мистична страна! Векове наред привличала световни пътешественици и изследователи, но малцина допуснала до себе си … Бъди един от тях!

Дата: 26.04.2019г.                      Цена: 5999лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *