Начало / Екскурзии / Етиопия – Планините Симиен

Етиопия – Планините Симиен

Етиопия е място, където освен типично африкански пейзажи можете да видите високи планини, пропасти и да се изкачим над 4000 метра високо в планините, придружени от компанията на маймуни. Това е най – планинската част на Африка. По време на шестте дни дълги походи лесно бихме се изкачи на най – високия връх на Етиопия – Ras Dashen (4620м.). Ще посетим Лалибела, където ще вземе участие в ефектно шествия, като се започне от църква на църква, изкопани в скалите. Ще посетим замъка в Гондар и красива църква с глави на ангели на своя таван и манастири на островите на най – голямото езеро в Етиопия – езерото Тана. Ние ще видим великолепна дъга над водопада на Сини Нил. Добре дошли в Етиопия!

Маршрут

Ден 1 / София – Истанбул

Заминаване от София, (вечерта) Централна автогара за Истанбул.

Ден 2 / Истанбул – Адис Абеба

Излитане от Истанбул за Адис Абеба. Пристигане в етиопската столица Адис Абеба – рано сутринта. Летищни формалности и заминаване за Бахир Дар и езерото Тана. Трансфер с джипове около (600км.) до Бахир Дар. Преминаваме през земите на племената Амхара и Оромо. По пътя ще разгледаме манастира Debre Libanos, основан от отшелника Текла Хайманот през 13 век и каньона на река Сини Нил. Отбиваме се да видим водопада на река Сини Нил (приток на Нил, която извира от езерото Тана), втория по големина в Африка. При нашата разходка, ще може да видите панорамата на около (400м.) висока водна стена. Ще имаме възможност да се възхищаваме на това природно чудо. Пътят води през Португалския мост, датиращ от 16-ти век. Вечерта пристигаме до Бахир Дар, разположен на брега на най – голямото езеро в Етиопия – езерото Тана. Нощувка в Бахир Дар.

Ден 3 / Бахир Дар

Екскурзия до езерото Тана – гледане на пеликани, водни змии, крокодили, хипопотами. Пътуване с лодка из езерото. Посещение на пазара в Бахир Дар, или разходка покрай брега. Нощувка в Бахир Дар. Посещение на манастири и църкви датиращи от 16-ти век на полуостров Zege. Посещение на острови, където времето сякаш е спряло отдавна – Kebran Garyel и Ente Jesusu. Вечерта се връщаме към Bahar Dar. Посещение на пазара в Бахир Дар, или разходка покрай брега. Нощувка в Бахир Дар.

Ден 4 / Бахир Дар – National Park Симиен

Пътуване до входа на Naional Park Симиен и планините на Симиен. По пътя ще посетим Gondar – бивша столица на Етиопската империя от 17 век. Дворци, построени от различни владетели, спечелил прозвището си „Етиопския Камелот”. Кралски град известен на своите замъци и дворци, Fasilidas бани и красиво украсена църква Дебре Berhan Selasi. Владетелският замък носи името Енкулал Гемб. Там се намират множество внушителни църкви и манастири. Вечерта пристигаме в National Park Симиен. Нощувка.

Ден 5 / National Park Симиен – Geech

Трекинга започва в Sankanber, по пътя ще видим прекрасни пейзажи и маймуни с кървящи сърца. Трекинг до Geech и нощувка в палатки.

Ден 6 / Geech – Chenek

Втори ден трекинг. Изкачване на Imet Gogo – едно от най – красивите места в wjhole парк. Разходка до Chenek. Нощувка в палатки.

Ден 7 / Chenek – Daberk

Изкачване на връх Буахит (4430м.). Възможност да видят Siemen кози – Уелс Ibex, които са символ на парка. В следобедните часове се връщаме към Daberk.

Ден 8 / Daberk – Амбико

Трекинг Chenek – Амбико, (7 – 8 часа) е пътя, към нашата дестинация. Нощувка в къмпинг в Амбико.

Ден 9 / Амбико – Ras Dashen (4620м.) – Амбико

Трекинг Амбико – Ras Dashen – Амбико. Изкачване на Ras Dashen (4620м.), най-високата планина в Етиопия, която е една от най – високите планини в Африка. Дългото и мъчително пътуване ще отнеме около (9-10 часа). След изкачването – връщане към Амбико. Нощувка.

Ден 10 / Амбико – Chenek

Трекинг Амбико – Chenek. Връщане към нашите микробуси. По пътя, почивка и наблюдение на лешояди. Нощувка – бивак в Chenek.

Ден 11 / Chenek – Аксум

Тансфер от Chenek до Аксум, считан за най – свещения град в Етиопия – Първата столица на Етиопия. Там, през 5-ти век е родено етиопското християнството, така че тук са били извършени най – важните археологически открития, някои от тях по времето на Савската царица. Според легендите, Савската царица, за която се говори в Библията, е от Аксум, а местното население се смята за наследник на цар Соломон. Това е мястото, на „Кивота на Завета“. Етиопската православна църква твърди, че в Аксум се намира оригиналният „Кивот на Завета“ с Десетте Божи заповеди. Предполага се, че реликвата се пази в малък параклис до църквата, посветена на ,,Св. Богородица от „Сион curch“.

Ден 12 / Аксум

Довършваме разглеждането на Аксум. Посещение на най – известните сгради в града и разглеждане на богатата история на Етиопия.

Ден 13 / Аксум – Mekele

Трансфер до Mekele, столицата на област Tigray. Посещение руините в Yeha – на някои места се споменава, че са от времето на Савската царица.

Ден 14 / Mekele – Лалибела

Заминаваме за Лалибела. Ние ще минем покрай красив планински път – алея от баобаб, зелени гори и ливади, както и покрай езерото Ашенге, богато на птици. По пътя ще гледаме Yemrehanna Kristos и Arbatu Ensessa, Bilbila Chirkos. Нощувка в Лалибела.

Ден 15 / Лалибела -Адис Абеба

Това несъмнено е най – голямата туристическа атракция в Етиопия. Там вулканичните скали са променени в богати църкви. Посещение на всичките единадесет църкви, датиращи 12-ти век, битки по каменните мостове, разглеждане на някои от тунелите и търсене на прилики с Ерусалим, които се опитват в Лалибела да имитират. Вечерта полет до Адис Абеба

Ден 16 / Адис Абеба

Разглеждане на Адис Абеба. Посещение на Етнографския музей на Университета на Адис Абеба. Катедралата Света Троица Holy Trinity. Катедралата Св.Георги (където са коронясани императрица Zewditu и император Хайле Селасие), музея Бета Мариам (Мавзолея на Менелик. Паметника “Lion of Judah”, пазара Merkato, Хълма Entoto, черквата Entoto Maryam. Късно вечерта трансфер до летището.

Ден 17 / Адис Абеба – Истанбул – София

Излитане от Адис Абеба до Истанбул. Следобед трансфер с автобус за София.

 • Цена:  3800лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет Лалибела – Адис Абеба.
 • Трансфери летище – хотел – летище.
 • Всички нощувки в къмпинги и хотели.
 • Транспорт – трансфери по време на експедицията на територията на Етиопия.
 • Туристическаите програми във всички посещавани места.
 • Пътуване с лодка по езерото Тана и посещение на манастирите.
 • Храна (всички хотели полупансион).
 • Храна по време на трекинга и пълно оборудване за лагеруване в Национален парк Симиен.

Цената не включва:

 • Самолетни билети Истанбул – Адис Абеба – Истанбул.
 • Автобусни билети София – Истанбул – София.
 • Летищни такси.
 • Входна виза за Етиопия.
 • Туристическа виза за Етиопия може да бъде закупена на летището.
 • Допълнителни екскурзии и посещавани по желание.
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори.
 • Разходи от личен характер.

Дата на тръгване: 10.03.2018г.

Допълнителни изисквания: Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуването.

Необходими ваксини: Ще имате нужда от международен сертификат за ваксинация срещу Жълта треска. Моля обърнете се към личния си лекар, в случай, че имате нужда от друг вид ваксинация. Профилактика срещу малария (препоръчителна). Санитарните условия през по – голямата част от експедицията са съвсем примитивни и е необходимо да бъдете в отлично здраве.

Виж още

Оман

Живописния Оман

Разнообразието на пейзажите, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас. Със своето целогодишно слънце и гостоприемни хора, Оман е най - добре пазената тайна в Близкия изток. Дата: 14.04.2018г.                          Цена: 2860лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *