Начало / Екскурзии / Дойранско езеро

Дойранско езеро

Дойранско езеро

Дойранско езеро, несъмнено една от най – красивите местности в Македония, съчетаващи езерен, културен и археологически туризъм. Разположено в Югоизточна Македония, разделено между Република Македония и Република Гърция.

Маршрут

Ден 1 / София – Стари Дойран

Тръгваме от София – (6.00ч.) – Руски паметник. Ние се отправяме към Македония – ГКПП Златарево / Ново село. Трансфер към Смоларски водопад, за да видите впечатляващата гледка на най – високият водопад в планина Беласица. Оставяме водопада и трансфер към град Струмица.

Турне из „Града на фонтаните“ и първи впечатления от този, колкото древен, толкова и млад град. Време за разходка и чаша ароматно кафе.

Трансфер към древните византийски манастири: „Свети Леонтий“ в село Водоча и манастира „Св.Богородица Милостива“ в село Велюса. Гледаме манастирите и ще се запознаем с тяхната история.

От тук трансфер в посока Дойранско езеро. Пристигаме в курортното градче Стари Дойран за да хапнем местни ястия сред чистия езерен въздух. Ако търсите тихо и спокойно място, то Дойран е правилното място за вас.

Ден 2 / Стари Дойран – Езерото Керкини – София

Довършваме разглеждането на Дойран. Запазеното културно и историческо наследство от стария град е уникално. Дойран предоставя забележителности за всички туристи и една от тях е манастирският комплекс „Свети Партений Зографски“, който се състои от манастира „Света Мария Магдалена“ и няколко по – малки храма.

Напускаме Дойран и трансфер към Гърция под южните склонове на Беласица. Минаваме през котловина където водят два прохода, от изток Дуат тепе и от запад Дервент. Котловината е отворена от юг и в нея преобладава средиземноморски климат с топло и сухо лято и меки зими. Поради този климат в котловината растат всякакви средиземноморски растения и смокини.

Трансфер към езерото Керкини, биосферен резерват, известно с разнообразие на флората и фауната. Разходка с лодка по езерото Керкини. Вие ще може да разгледате от близо животинския и растителен свят на езерото – водни лилии, птици, костенурки, змии и водни биволи. Най – ярките представители на птичия свят в езерото Керкини са фламингото и пеликаните и малкият корморан, които са световно застрашени видове.

В късния следобед трансфер обратно към София.

Цена: 145лв.

Цената включва:

  • Транспорт.
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

  • Нощувка (нощувката) не е включена в цената.
  • Входни такси за посещаваните обекти.
  • Лични разходи.
  • Всички допълнителни екскурзии и услуги предложени по желание.

Дата:26.05.2018г.

Виж още

Оман

Живописния Оман

Разнообразието на пейзажите, див животински свят и културно и историческо наследство, които Оман предлага, означава, че тук наистина може да намери по нещо, което да задоволи вкуса на всеки един от нас. Със своето целогодишно слънце и гостоприемни хора, Оман е най - добре пазената тайна в Близкия изток. Дата: 14.04.2018г.                          Цена: 2860лв.