Начало / Екскурзии / Белоградчишки скали и пещерата Магурата

Белоградчишки скали и пещерата Магурата

Белоградчишки скали и пещерата Магурата

Маршрут

Ден 1: Тръгваме от СоБелоградчишки скалифия в 7.00ч. –  Руски паметник. Започваме нашето пътуване към едно от най – красивите места в България. Трансфер към Белоградчишките скали и град Белоградчик. Ние ще посетим и разгледаме една от най – добре запазените крепости в България. След което нашият маршрутът ни води през живописния природния феномен Белоградчишки скали. Скали с причудливи и изящни форми, красота и внушителни размери. Те образуват ивица с дължина 30kм. и ширина до 3kм. Те са включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта.

Следва трансфер към една от най – големите, красиви и интересни пещери в България – Магурата. Известна със добре запазени скални изображения от живота на първобитните хора, фантастични подземни образувания и естественото шампанизиране на вино в една от залите. Пещерата и районът около нея са обявени за природна забележителност. В разклонение на пещерата се произвежда пенливо вино поради идеалните за това условия — много близки до тези в областта Шампания. В пещерата са открити кости от пещерна мечка, пещерна хиена и др. По стените могат да се видят рисунки от няколко исторически епохи. Най-ранните рисунки са от времето на късния палеолит, като има и от времето на неолита, най-новите са от бронзовата епоха и са рисувани между 3000 и 1200г.пр.н.е. Рисунките изобразяват предимно ловни сцени.

Тук вие ще имате възможност да закупите различни сортове сухо, полусухо и естествено пенливо вино, от производител – Винарска изба ,,Магурата“. След близо едночасова разходка из подземния свят ни очаква очарователна гледка към Рабишкото езеро. Най – голямото вътрешно безотточно езеро в страната, чиято дълбочина достига 35-40м. Езерото има тектонски произход. Предлага идеални условия за сърф, плуване, лов и риболов и е една от предпочитаните туристически дестинации.

  • Цена: 75лв. 
  • Цената включва: Транспорт, водачески услуги.
  • Цената не включва: Разходи от личен характер.
  • Дата на тръгване: 24.10.2015г.
  • Минимум 6 участника!

Виж още

Езерото Керкини

Езерото Керкини

Езерото е естествено местообитание на прелетни птици, блатни животни и значително разнообразие на флората и фауната. В района има над 58 вида бозайници, 12 вида влечуги, 31 вида риби и над 300 вида птици, голям брой от тях са редки видове или застрашени от изчезване.

Дата: 10.05.2015г.       Цена: 45 лв.

Вашите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашето съобщение

captcha